Att få till den där perfekta porslinshyn med hjälp av concealer är väl något vi alla strävar efter? Tyvärr finns det ju otaliga produkter där ute och alla håller inte vad de lovar, de har olika användningsområden och de olika produkterna lämpar sig till olika saker. Här listar vi några enkla knep på hur du lyckas.

 

1. Många gör misstaget att bara lägga sin concealer precis under ögat. Concealern ska läggas på en större yta än så! Tänk dig en osynlig triangel mellan näsvingen, inre ögonvrån och yttre kanten av ögat. Hela den ska du täcka med en concealer som matchar din foundation och hy, eller möjligen en halv nyans ljusare.

 

2. Concealer ska läggas efter du haft på dig foundation eller BB-cream. Inte innan! Om du lägger concealern under ditt underlag kommer den bara att smetas ut och försvinna – den förlorar sitt syfte! Fixera med mineralpuder eller ett transparent löspuder.

 

3. För att få ett mer täckande resultat av din concealer kan du lägga på den och låta den ”bakas” i några minuter innan du duttar in den i huden med pensel eller fingertoppen.
4. Du kan också använda en ljus concealer till att highlighta eller för contouring enligt bilden här nedanför.

How to contour face. Three steps of professional contouring: highlight, contour and blend. Vector illustration

5. Du kanske har sett paletter med concealer där det finns med klara färger så som grön, orange, gul och rosa. De kan verka knepiga och konstiga men de har faktiskt ett jättebra användningsområde – de neutraliserar!
Den gröna – använd till röda partier / finnar och blemmor. Det gröna slår ut de röda partierna.
Den gula – Lyftande effekt. Perfekt för mörka partier med lila toner, som mörka ringar under ögonen.
Den orangea – Täcker mörka partier med blå toner så som acneärr och liknande.
Den lila – Neutraliserar hy med gula toner.
Den rosa – Fungerar som highlighter men också för att täcka mörka partier under ögonen om du har ljusare hudtyp.

 

6. Välj rätt typ! En flytande concealer passar torr hy medan en tjock och krämig variant eller en mineralbaserad concealer passar för fetare hy.

7. Smeta aldrig på concealern genom att dra eller med målande rörelser lägga på den! Den ska baddas in i huden så den smälter in och stannar.

 

Tips på riktigt bra naturliga concealers hittar du här:

concealer bast i test

1. RMS Beauty Un Cover-Up, 385 kr | 2. Nvey Eco Erase Concealer Neutral, 199 kr | 3. Lily Lolo Concealer Blondie, 209 kr | 4. Benecos Natural Concealer, 78 kr | 5. UNE Skin Glow Concealer, 149 kr | 6. Maria Åkerberg Cover Stick, 195 kr

 

Läs också:

Anti-pollution hudvård – trenden som skyddar hyn mot föroreningar

Så slipper du hormonell acne – 8 tips som verkligen funkar

Ekologiska sminkfavoriter under 100:- del 1.

Följ oss på Facebook för grymma nyheter om ekologisk skönhet och hållbar livsstil dagligen! >>>