Lika viktigt som det är att klä sig rätt för varje väder är det även viktigt att använda rätt produkt för dina utomhusaktiviteter. Nu när sportlovet är på ingång så ger vi lite tips på vad du och familjen kan tänka på:

Använd solskydd! Det är lätt att vi glömmer bort att skydda oss mot solen när det är såpass tidigt på året men faktum är att vårsolen är väldigt stark. Speciellt om man rör sig där det finns mycket snö som reflekterar solen mot huden, då är det viktigt att skydda ansiktet. Bra att tänka på är att du och ditt barn inte alltid reagerar likadant på solens strålar, så var noga med att ha rätt solskyddsfaktor till vardera person, så slipper du komma hem med den klassiska skidglasögonbrännan. Barns hud är mer känslig mot solens strålar och behöver därför högre spf.

Madara Weightless Sun Milk har en superlätt formula med naturliga mineraler.

Bio Solis Sport är perfekt för dig som vill ta ut svängarna i backen då den sitter hela dagen lång.

Hynt Beauty Sunprep är en fantastiskt lätt och skön dagkräm med inbyggd SPF.

Lovea Sun Screen Spray är en solskyddsfaktor i sprayflaska som passar hela familjen!

Här hittar du alla våra solskydd för ansiktet >>

 

Glöm inte oljan! Efter du smörjt in dig med din solfaktor så glöm inte använda din ansiktolja eller balm ytterst! En olja eller balm kommer lägga sig som ett skyddande lager som hindrar förfrysning. Se till att produkten inte innehåller vatten när du ska vara ute i kalla temperaturer.

Maria Åkerbergs Face Balm är en fuktgivande favorit som passar alla hudtyper.

Weleda Calendula Weather Protection Cream är ett perfekt skydd för dina barn men går självklart att använda även som vuxen.

Föllinge Carrot oil är en lätt och tunn olja utan vatten som du smörjer in över ansiktet, hals och dekolletage.

Här hittar du våra ansiktsoljor>>

Torra läppar? Tänk på att välja rätt läppcerat! Det som är så fantastiskt med ekologiska läppcerat och balsam är att de innehåller vårdande produkter som hjälper huden istället för att göra dina läppar beroende som många andra läppbalsam gör. Icke-ekologiska balsam innehåller ofta mineraloljor som endast maskerar symtomen tillfälligt utan att ta sig ner på djupet och vårda huden. Om du väljer ett ekologiskt cerat så tänk på att kroppen behöver en avvänjningsperiod av sitt gamla beroende och att du får bäst resultat efter några veckors användande.

Crazy rumors Natural Lip Balms kommer i massa olika goda smaker! Vi rekommenderar Leaping Bunny Plum Apricot som smakar plommon och aprikos!

Maria Åkerberg Lip Care Outdoor är perfekt att ha med sig utomhus och är effektivt mot torra och spruckna läppar.

Weleda Skinfood Lip Balm passar dig med extra torr hud, har smidig förpackning och doftar av citrus.

Care of Gerd 24/7 Lipcare är bra för dig som är extra känslig då det inte innehåller någon tillsatt doft.

Här har vi samlat alla våra cerat och läppbalsam >>

 

Undvik torra händer! Ha en fetare handkräm de dagarna du vet att du ska vara utomhus. Smörj in händerna ordentligt innan du går ut och ha sedan vantar på dig i högsta möjliga mån. Glöm inte att ta med handkrämen dit du ska och använd den efter varje handtvätt. Speciellt i dessa tider när vi använder mycket handsprit så är det extra viktigt att ge huden extra fukt eftersom alcogelen torkar ut.

Föllinge Hand Cream är rik vårdande och dryg. tack vare bland annat ringblomma så lugnar den irriterad hud.

Weleda Citrus Hand and Nail Cream har en härligt mjuk formula som doftar av citrus. Den hjälper inte bara händerna utan är även vårdande för naglar och nagelband.

Dr. Hauschka Med Intensive Ice Plant Cream är intensivt vårdande för dig med väldigt torr hud och eksem och är långvarigt mjukgörande.

Urtekram Dare To Dream Soft Wild Rose är en mjukgörande vegansk handkräm med en god doft av vildros.

Här kommer du till våra handkrämer >>

 

Sist men inte minst, drick! Ta hand om kroppen från insidan ut. Ordentligt med vatten kommer hjälpa dig återfukta din kropp och något varmt och gott är alltid att rekommendera för utomhusaktiviteter. Både för mysfaktor men hjälper dig även hålla temperaturen uppe när det är kallt. Ta med din egen flaska, det är både ekonomiskt och miljövänligt!

Equa har fantastiskt fina vattenflaskor med överdrag som är perfekt för båda varm och kall dryck! De kommer i  Mismatch Faux Leather Beige och Mismatch Felt Gold.

Här kommer du till alla våra Equa-flaskor! >>

 

Här hittar du fler tips om vintervård:

Vintervård – 7 salvor för kallt väder