Har du precis börjat med yoga eller planerar att börja i höst? Grattis, du har så mycket positivt framför dig. För att komma igång ordentligt har vi listat några tips du kan lägga på minnet. Ha så kul och lycka till.

 

1. Kom i god tid
Det kan låta banalt men att dyka upp en stund innan klassen börjar kan vara jättebra för dig som nybörjare. Du hinner hälsa på och prata med yogaläraren. Du hinner berätta vad du har problem med eller om du har ont någonstans.Yogaläraren kan ge dig tips i förväg och du kommer garanterat att få den hjälp du behöver.

 

2. Var inte rädd för att ställa frågor
Det är bättre att fråga än att chansa, din lärare är ju trots allt där av just den anledningen – att lära dig! Om du är osäker på om du verkligen får till positionen eller om det sträcker på fel ställen eller känns konstigt och obekvämt så gör du antagligen något litet fel. Frågar du om varför så kan du få hjälp, utvecklas snabbare och lära dig positionerna. Det är värt det!

 

3. Glöm inte att andas
Det är väldigt vanligt att du fokuserar så mycket på armar, ben, bål och axlar så att du glömmer att tänka på andningen, eller till och med håller andan för att du spänner dig och anstränger dig så mycket. Andningen är det allra viktigaste i yogan, så fokusera hellre på den först och låt rörelserna sitta efterhand!

 

4. Ta det lugnt, fokusera på att njuta och ha kul
Ta inte dig själv på för stort allvar. Njut av yogaklassen och se det som egentid, ha kul och strunta i om det blir fel ibland – alla har varit nybörjare! Du behöver ha kul för att vilja komma tillbaka – du behöver komma tillbaka för att utvecklas.

 

5. Du fokuserar på fel saker
Det handlar inte om att du från allra första dagen ska kunna stå på huvudet eller försöka slå någon slags knut på dig själv i hopp om att bli ett proffs. Yoga tar tid, det ska ta tid och det är ett livslångt projekt du inleder. Så ta det i din takt, fokusera på att hitta den perfekta känslan snarare än den perfekta positionen.

 
Läs även:
3 enkla lyckoknep från världens äldsta yogalärare

Nya urgulliga yogatrenden – gör yoga med en get

Sex steg till en oslagbar hälsa!

 


Följ oss på Facebook för grymma nyheter om ekologisk skönhet och hållbar livsstil dagligen! >>>