Drömmer du också om en jämn och fin solbränna, ett schysst solkysst glow på en len och återfuktad hud? Då ska du läsa vidare –  det är nämligen nu, i början av sommaren, som du lägger grunden för din solbränna.

Här är våra fem bästa tips för hur du bäst preppar huden för en snygg solbränna:

1. Börja i duschen

Bästa sättet att få en perfekt solbränna är att hålla huden jämn och len med regelbunden peeling i duschen, både under och innan solsäsongen. Antingen använder du en duschkräm med peeling, eller så använder du din vanliga duschtvål ihop med en borste eller peelingverktyg:

  • En duschvante hjälper till att löddra upp skummet och ger en lätt peelingeffekt, smidig att använda i duschen och badet.
  • Multiprodukten EcoPouf Dual Cleansing Pad har en tvättsvamp på ena sidan och ett peelingverktyg på andra sidan, är superpraktiskt för dig som vill ha olika peeling- och rengöringseffekt i duschen.
  • En Loofah Sponge är en naturlig luffasvamp som exfolierar huden och gör den len och med ny lyster – för dig som vill ha ett perfekt resultat.

2. Våga torrborsta

En del tycker att torrborstning låter hårt och obehagligt. Men torrborstning med en mjuk borste är ett bra sätt att göra huden len och smidig, dessutom sätter det fart på blodcirkulationen och lymfsystemet. Här kan du läsa Hannah Sjöströms tips för dig som vill torrborsta huden >>>

 

3. Använd olja

Olja är en grym kompis om huden känns torr och stram – på fler än ett sätt:

# Se till att du får i dig olja inifrån, här tipsar Hannah Sjöström om sina bästa att få i sig olja och smörja huden inifrån.

# Om du har mycket torr hud, kan du smörja in dig med en kroppsolja innan du går in i duschen och peelar för en skonsammare och mer återfuktande upplevelse.

# Och såklart, smörj gärna in dig med kroppsolja efter att du gjort en kroppspeeling i duschen.

 

4. Glöm inte detaljerna

Lägg lite extra omsorg på armbågar, knän och torra ställen för att hålla dem mjuka och lena och slippa ojämnheter.

Och glöm inte fötterna! Skrubba hälar och förhårdnader med pimpsten i duschen, och smörj in dig med en härlig fotkräm både morgon och kväll för att hålla fötterna mjuka och återfuktade.

 

5. Efterbehandla

Efter en dag i solen: ta en dusch för bli av med rester av klor, saltvatten, sand och svett – smörj sedan med valfri bodylotion eller aftersun och avsluta gärna med en kroppsolja för att addera glow och göra huden extra len.