När orken, tiden och möjligheterna till matlagning är knapp i skidstugan, men viljan att äta gott, nyttigt och hemlagat ändå finns där – hur gör man då? Här får du fem smarta tips som hjälper dig att enkelt få till middagarna. Allt för att du ska kunna fokusera på skidåkning och stugmys.

1. Snabbt, nyttigt och gott mellanmål

Smoothie i fjällstugan? Nej, knappast utan mixer. Jodå, det går! Mixa bär och frukt hemma och frys in i lagom stora portioner. Bara att tina och vispa ihop med yoghurt, fil eller mjölk och vips har du en smoothie som ett perfekt mellanmål.Här är ett tips på en god smoothie.

2. Färdigstekt kycklingfilé – passar till det mesta

Stekta kycklingfiléer är perfekta till pastarätter, soppor eller tillsammans med potatis och en god sås. Krydda och stek dem i ugnen hemma, frys in dem och ta med i kylväska till fjällen. Bara att tina och använda! Använd kycklingfiléerna i den här goda och snabba kycklinggrytan.

3. Fredagsfavoriten tacos – hacka och fräs hemma

Taco är en favoritmiddag och även om det är ganska enkel mat att tillaga så är det en hel del hackande och fräsande. Fräs proteinet som du föredrar och skär alla grönsakerna hemma, förvara i plastpåsar och vips har du en perfekt middag redan på ankomstkvällen. Kanske passar det här enkla recept på tacos med kyckling dig?

4. Planera skidveckans middagar i förväg

Med lite planering kan du hitta smarta recept som är goda och nyttiga, men som inte tar så mycket tid och ingredienser i anspråk. Den här underbara vegolasagnen är riktigt god samtidigt som de gröna linserna gör att den mättar ordentligt.

5. Laga hemma, värm på plats

Många rätter går utmärkt att laga hemma och ta med i en kylväska. Soppa och paj exempelvis! Passa på att steka färs till en tacopaj samtidigt som du förbereder tacosen till ankomstmiddagen. Den här smaskiga tacopajen med riktigt mycket grönsaker går hem hos både stora och små. Eller så serverar du en härligt mustig pumpasoppa med smak av kokos och ingefära så har du middagen klar på några minuter. Bara att värma på spisen och servera med en bit bröd – och middagen är redo.