Många som vill leva ett grönare och enklare liv har inte tänkt på att man kan vinna frihet, spara pengar och samtidigt göra miljön en tjänst bara genom en sån liten sak som att byta ut sina engångs-mensskydd till en menstruationskopp.

Just nu får du dessutom 25% på menskopp från Organicup >>

Här är våra 10 bästa anledningar till varför alla borde skaffa en menskopp: 

1. Det är bekvämt
Menstruationskopp är oerhört enkelt att använda när du tar hand om det. Det kan dock ta en, två eller kanske tre cykler för att vänja sig helt, men när du väl fått rutin på kommer du aldrig gå tillbaka till bindor och tamponger. Vik bara ihop koppen och sätt i den, använd den i upp till 12 timmar, ta ut, töm, tvätta och sätt in den igen. Är menskoppen korrekt insatt, kommer du inte märka av den alls. Så enkelt!

2. Orofri menstruation

Det är jobbigt att gå runt att oroa sig för att ditt mensskydd ska svika dig. Med menskopp slipper du denna oro och du kan känna dig lugn under din mens. Är menskoppen korrekt insatt skapas ett vakuum och är 100% säker mot läckage.

3.  Ekonomisk investering 

Kostnaden du lägger på olika mensskydd varje månad skulle försvinna helt. Tar du hand om din menskopp kan den hålla i hela 10 år! Föreställ dig vad du skulle kunna göra för pengarna av 10 års inköp av tamponger och bindor – många roliga saker kan det bli.

4.  Minska ditt avfall 

En genomsnittlig kvinna förbrukar ca 11 000 engångs-mensskydd som tamponger och bindor under sin livstid. Det innebär att var och en av oss som använder engångsskydd slänger ca 125-150 kilo bindor och tamponger i soporna. Om man multiplicerar det med alla kvinnor världen över förstår man vilka enorma mängder sopor som mensskydd ger upphov till. Att jämföra med användning av menskopp – där en enda menskopp kan ersätta över 2500 st bindor och tamponger! Här kan du läsa mer om alla miljöfördelar med att använda menskopp >>

5. Slipp torrhet och dålig lukt

Tampongers uppsugningsförmåga har en tendens att absorbera mer än mensen. Massor av andra kroppsvätskor som kroppen vill ha kvar sugs upp också. Det bidrar till torrhet som i sin tur leder till odör. En menskopp fångar istället på ett naturligt sätt upp vätskorna och lämnar ditt underliv ifred utan att irritera.

6. Undvik kemikalier och gifter

Vanliga tamponger och bindor kan innehålla massor av gifter och ämnen som dina slemhinnor tar skada av och som vi inte vill sätta i vår kropp. Menskoppen är tillverkad i medicinskt silikon utan skadliga ämnen som påverkar våra inre pH-värden. Genom att använda menskopp skyddar du din kropp från skadliga kemikalier.

7. Din perfekta resekompis

Tamponger måste bytas var 4-5 timma vilket kan vara irriterande om du är på språng. Flygtoaletter är inte direkt kända för att vara rymliga och smidiga, och det kan vara svårt ibland att hitta en offentlig toalett. När du använder en menskopp behöver du inte oroa dig när du är på resa, den kan sitta i upp till 12 timmar. Du kan även bada och simma med din menskopp och slippa tänka på att tampongen kan absorbera bakterier.

7. Sport? Inga problem

Du kan utöva vilken sport du vill med din menstruationskopp. Exempelvis cykling, simning eller yoga, det finns inga begränsningar. Vakuumet som skapas håller menskoppen på plats och är 100% säkert.

8. Din sömn kommer tacka dig

Aldrig behöver du vrida dig halva natten för att en obekväm binda skaver eller räkna ner timmarna tills tampongen måste ut. Med menskoppen kan du sova gott hela natten.

9. Behöver inte tömmas ofta

En menstruationskopp rymmer blod motsvarande tre tamponger.  Du inte behöver tömma den lika ofta som du byter tampong, även om du har riklig mens. Det gör livet enklare!

10. Inga fler tampongsnören

Du slipper hålla koll på tampongsnören under toalettbesök, eller oroa dig för att den sitter rätt för att inte synas på stranden eller liknande.

 

Just nu har vi 25% på menskoppar från Organicup, hur bra är inte det?

Klicka här för att handla menskoppar & tillbehör från Organicup >>>