Önskar du att dina ögonfransar var långa, starka och täta? Det kan de bli! Kolla igenom den här listan med vanliga misstag som många av oss begår dagligen – det kan leda till några uppvaknanden (och en helt ny och fräsch fransrad på sikt).

 

1. Du böjer din fransar med ögonfransböjare efter att du lagt på mascara.
Mascaran gör att fransarna stelnar, vilket gör dem skörare och kan få dem att gå av! Det blir också fula veck och klumpar i mascaran, vilket göt att fransarna kan upplevas korta och klumpiga istället för långa och eleganta! Man ska ALLTID använda ögonfransböjaren FÖRE man applicerar mascara.

 

2. Du använder lösögonfransar fel eller för ofta.
Om du är en konsekvent lösögonfransbärare kanske du har märkt att fransarna tunnas ut. Det är för att lösfransarna belastar och sliter på ögonfransroten – som leder till att dina egna fransar lossnar lättare! Så använd helst inte lösögonfransar så ofta – och när du gör det, slit aldrig bort dem. Köp en remover anpassad för det lim du använder, så får du en mer skonsam borttagning.

 

3. Du använder inte rätt makeup-remover.
En naturlig oljebaserad remover för ögon makeup är mest skonsam mot dina ögonfransar! Den gör att du slipper gnugga och slita onödigt på fransarna. Gör så här: blöt ned en bomullspad med lite vatten, droppa på några droppar av rengöringsoljan, blunda med ett öga och dra försiktigt paden nedåt.  Den här rengöringsoljan från svenska märket Moonsun Organic tycker vi är bra >>>

 

4. Du bär inte rätt mascara.
Oavsett vilken typ av makeup-remover du använder, så är det jätteviktigt att du använder en mascara som är skonsam mot dina fransar! Många konventionella mascaror innehåller olika syntetiska kemikalier som kan vara skadliga för dina ögon och dina fransar. Använder du en naturlig mascara med naturligt vårdande innehåll kan du få motsatt effekt – dina fransar kan börja växa och få bättre kvalitet! Här är några av våra favoriter bland naturliga mascaror! >>>

 

5. Du är inte tillräckligt noggrann när du rengör dina fransar.
Ungefär på samma sätt som porerna i ansiktet kan täppas till så kan hårsäckarna bli igensatta – fransarnas hårsäckar innehåller körtlar precis som alla dina hårsäckar. Dessa kan inflammeras, som kan leda till håravfall och / eller göra så att dina ögonfransar börjar växa åt olika håll. Var noga med att rengöra dina fransar dagligen, även invid roten!

 

Läs också:

10 knep som får dina ögonfransar att se längre ut