Du kanske är van vid att stiga upp och börja dagen med en kopp kaffe? Det är en van du rätt och slätt kan byta ut emot att dricka varmt vatten på morgonen. Det har flera positiva egenskaper – så varför inte testa?
Om du dricker varmt vatten, precis som det är, eller med en klyfta citron eller varmt te så kan du faktiskt reducera aktiviteten av fria radikaler i kroppen! Bara en sån sak? Nedan listar vi fem andra härliga egenskaper som en kopp varmt vatten kan ge:

1. De slaggämnen du har i kroppen kan faktiskt skynda på åldrandet av din hy. Varmt vatten kan hjälpa till att rensa kroppen från gifter. Dessutom kan det hjälpa till att reparera hudceller som kan leda till en ökning av hudens elasticitet.

2. Lider du av kraftig mensvärk? Prova då att dricka varmt vatten! Det kan reducera spänningar i magmusklerna och kan därför reducera smärtan.

3. Det är inte bara mensvärk som varmt vatten hjälper mot! Det är nämligen ett effektivt botemedel mot alla typer av kramper, eftersom det förbättrar kapillärcirkulationen och hjälper till att minska spänningar i musklerna.

4. Om du dricker ett glas varmt vatten på morgonen stimulerar du matsmältningssystemet och hjälper din kropp att bättre smälta maten. Att dricka kallt vatten efter måltider däremot kan vara kontraproduktivt. Kallt vatten får oljor och fetterna i maten att hårdna. Detta gör matsmältningen svårare. Så byt ut det kalla glaset vatten mot ett varmt.

5. När du sippar varmt vatten till middagen kan du faktiskt få lättare att somna till kvällen! Du hjälper nämligen kroppen att slappna av och det kan lugna dina nerver.

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt vid nästa köp >>>