SKYDDANDE HUDVÅRD FÖR BARN VID KYLA

Under de kallare årstiderna blir luften torrare och fuktnivån sjunker vilket påfrestar huden och speciellt på barn, deras hud kan bli irriterad, rödflammig och känslig. Barn har fyra gånger tunnare hud än en vuxen och under vintermånaderna är det därför extra viktigt att skydda dom små mot kalla vindar och kyla. För att huden ska må så bra som möjligt så kan man förebygga och skydda barnens hud genom att smörja in dom regelbundet med en mild och vårdande hudvårdsprodukt.

Viktigt att tänka på:

  • Smörj ej in ditt barns hud precis innan ni ska ge er ut, smörj in ca 1-2 timmar innan utgång.
  • Smörja gärna in regelbundet och flera gånger per dag för att återfukta hyn till max.
  • Produkten måste vara vattenfri, produkter som innehåller vatten kan nämligen frysa vid minusgrader.
  • Var noggrann med att smörja in de mest utsatt områdena som kinder, näsa, runt munnen och läpparna ordentligt.

Här kommer några av våra produkter som vi tycker är toppen att använda sig av när det är dags att ge sig ut i det härliga vintervädret :

Alpaderm Cold Cream 50 ml

 

Alpaderm Cold Cream, 50 ml, 329 kr är en extra mjukgörande, fet kräm som ger näring, lindrar klåda, skyddar huden från uttorkning och återställer balansen i hudbarriären. Cold Cream rekommenderas särskilt till barn, eftersom deras naturliga fettlager är mycket tunt och sårbart och därför är extra utsatt vid vid och kyla, samt vid friktion från blöjor och kläder. Krämen innehåller mer oljor än vatten och är därför ett mycket bra alternativ för torr, extra torr och atopisk hud.

Maria-Akerberg-Shea-balm

Maria Åkerberg Shea Balm, 100 ml, 169 kr är en kräm som effektivt motverkar torr hud på händer och hälar, motverkar hudbristningar och skyddar mot kyla. Huvudingrediensen är Sheasmör som utvinnas ur sheanötter. Med ett innehåll av ringblomman som är en medicinalväxt med gamla anor, som traditionellt använts för vård ömtålig hud och sår. En produkt som kan användas av hela familjen, barn och vuxna. Idealt att ha på torra partier vid mycket utomhusvistelse och kallare klimat.

Neal’s Yard Remedies Baby Balm, 30 ml, 195 kr skyddar och lugnar huden genom en kombination av milda, fuktgivande och mjukgörande ingredienser: olivolja, kokosolja och sheasmör. Oljorna lenar huden medan bivaxet och sheasmöret skapar ett tunt skyddande lager som håller huden fuktig och utestänger blöjfukt. Denna balm rekommenderas  speciellt till nyfödda.

Weleda Calendula Body Cream, 75 ml, 89 kr är framtagen för små och stora barn. Den både vårdar och skyddar deras känsliga hud. Passar utmärkt att använda varje dag vid torrhet och den hjälper även till att lindra huden om den blivit irriterad. Innehåller mandelolja som tillsammans med ekologisk sesamolja håller huden mjuk och smidig. Extrakt av ringblomma och ekologisk kamomill bidrar till att lugna och lindra.

Care of Gerd 24/7 Skin Balm, 60 ml, 194 kr är ett ansiktsbalm utan vatten som skyddar den känsliga hyn mot kylan. Den utvecklades ursprungligen för barn, och hade då namnet Baby Balm – men eftersom produkten blivit populär bland såväl stora som små har produkten fått nytt namn. Care of Gerd 24/7 Skin Balm är mjukgörande och lindrar samtidigt irriterad hud. Den innehåller enbart ekologiska ingredienser som jojobaolja, solrosolja och bivax från svenska Lappland.

Mer läsning för dig:

Veckans fråga: Jag & mitt barn har eksem – går det att bota naturligt?