Vardagen har återgått till det normala – rutiner, jobb och träning! Men för att underlätta din vardag lite för dig så har vi fem grymma tips som gör att du slipper tvätta träningskläderna efter varje träning! Nej, det är inte äckligt – det sparar på miljön, på din tid och din plånbok. Du kommer att tacka oss sen! Kolla in listan med fem enkla tips här:

1. Skölj
Direkt när du kommer hem från gymmet eller träningen, låt då inte gymväskan ligga ouppackad och bli ofräsch! Ta istället för vana at skölja upp träningskläderna i handfatet, krama ur och häng upp, de kommer garanterat hålla sig fräschare en längre tid och du slipper tvätta varje gång!

 

2. Cirkulera
Du kanske har ett par favorit skor, eller en sport-bh som alltid får hänga med? Gör inte så! Ha några uppsättningar som är bekväma och funkar. Ju fler uppsättningar, desto glesare blir det mellan tvättarna! (Plus att du får en anledning att shoppa på dig några nya fina träningskläder – det är du värd!)

 

3.Prova med ättika
Att addera lite ättika i tvättmaskinen då och då kan faktiskt tar död på många av de bakterier som kan ge kläderna en unken odör. Prova att hälla en deciliter ättika i facket där du vanligen häller sköljmedel – den mängden räcker till en full tvättmaskin. Vill du inte hälla ättika i maskinen kan du blöta upp träningskläderna i en balja med vatten och ättika då kan du beräkna 1 dl ättika på 5 liter vatten – låt ligga i ungefär en kvart innan du slänger in kläderna i tvättmaskinen.

 

4. Sköljmedel?
Använder du sköljmedel när du tvättar dina träningskläder? Isåfall kan det vara just sköljmedlet som är boven i dramat! Många moderna material i just tränings- och funktionskläder ska inte tvättas med sköljmedel. Varför inte? Jo, för att materialets porer och kanalerna i tyget kan täppas till av just sköljmedel. Detta leder till att kläderna får svårare att andas och börjar så småningom lukta. Så prova att strunta i sköljmedlet nästa gång!

 

5. Tvätta – köp inte nytt!
Visste du att de flesta träningsskor går att tvätta i maskin! De blir i princip som nya. Så släng inte skorna för att de luktar lite sunkigt, de har längre livstid än så! Se bara till att tvätta skorna på en låg temperatur. Vissa skor är limmade och tvättar du dem för varm kan limmet lösas upp. När du tvättat skorna kan du ställa dem i ett torkskåp eller med sulan uppåt och snörningen neråt på ett element. Vips, så kan du skjuta upp skoköpet lite till!

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev OCH få 10% rabatt vid nästa köp >>>