Ekologiskt schampo – fett hår. Upplever du att håret snabbt blir fett, eller att hårbotten känns fet? Det kan bero på en obalans i din hårbotten. Det finns schampon som kan hjälpa dig att slippa den ibland ofräscha känslan man kan få av fett hår – och dessutom göra så att du slipper tvätta håret varje dag. Här har vi samlat 5 ekologiska och naturliga schampon som är skonsamma mot hårbotten och som samtidigt tacklar fett hår:

 

schampo för volym bruns-04-magisk-citrus-schampo

1. Schampo för fett hår – tillverkat i Sverige: 

Bruns, Schampo nr 04 Magisk Citrus, 330 ml, 295 kronor. 

Detta schampo hjälper dig som har fett hår, obalanserad hårbotten och som drömmer om luftighet och volym i håret. Innehåller bland annat xantangum och salvia som verkar djuprengörande på hårbotten utan att torka ut eller irritera. Gör ordentligt rent i håret så att slipper tvätta håret lika ofta. Doftar fräscht av citrus och mynta! Svenska Bruns tillverkas i Skåne och alla deras produkter är framtagna av frisörer.

 

 

 

 

schampo fett hår

 

2. Hårrengöringskräm som passar fett hår: 

Tabitha James Kraan, Organic Hair Cleanser Amber Rose, 165 ml, 329 kronor. 

Detta är inget vanligt schampo – detta är som en rengöringskräm för håret! Vårdande och återfuktande – och hjälper till att balansera en fet hårbotten. Har en doft av rosor, men den har också en syster som doftar av citrus. Hair Cleanser arbetas in i hårbotten (den löddrar inte som ett vanligt schampo), sköljs ur och sen upprepas proceduren.

Kommer att återställa balansen i ditt hår så att du slipper tvätta ofta + att håret blir mjukt, glansigt och får nytt liv!

 

 

 

schampo fett hår

 

 

3. Schampo och duschtvål i ett – för fett hår:

Maria Åkerberg, Hair & Body Shampoo, Lime, 250 ml, 149 kronor. 

Maria Åkerberg har flera olika typer av schampon i sitt sortiment och just Lime är det som rekommenderas för fett hår. Gör rent håret utan att torka ut hårbotten. Det bästa med denna produkten är att den är en riktig multi-produkt! Fungerar som schampo, duschkräm och raklödder!

 

 

 

 

schampo fett hår

 

4. Volymschampo för fett hår:

2. Less is More, Aloe Mint Volume Shampoo, 200 ml, 255 kronor. 

När man har fett hår kan det också vara så att man önskar volym och detta schampo hjälper till med just det. Balanserar och gör ett fett hår ordentligt rent, och om du dessutom har fint hår ger detta schampo dig volym. Innehåller stärkande åkerfräken, ärtprotein och pepparmynta som stärker håret och ger samtidigt en ren och fräsch känsla.

 

 

 

 

volymschampo ekologiskt rahua-voluminous-shampoo-

 

 

5. Volymschampo för alla hår – även fett: 

Rahua, Voluminous Shampoo, 275 ml, 399 kronor. 

Detta lyxiga eko-schampo passar egentligen alla hårtyper som önskar sig mer volym och liv i håret. Så har du fett hår och längtar efter ett fräschare och samtidigt fylligare hår kan detta passa dig! Innehåller extrakt från grönt te, citrusfrukter och citrongräs som håller håret fräscht och hjälper till att balansera hårbotten.

 

 

 

Veckans fråga: Torr hårbotten och fett hår – vad ska jag göra?