Ekologisk peeling. Känslig hud. När man har känslig hud kan det vara både smärtsamt och farligt att exfoliera huden med alltför starka peelingprodukter. Man bör hålla sig undan skrubbar och peelingar med så kallade aha-syror och alltför aktiva ingredienser som i värsta fall kan skada hudbarriären och orsaka irritation. Det finns mildare peelingkrämer som är passande för en känslig hud och som utan problem kan förvandla din hy från tilltäppt och grov till slät och med ny lyster! Tipset är dock att aldrig peela huden mer än en gång i veckan! Här listar vi 5 ekologiska peelingar och scrubs som passar känslig hud:

 

peeling för känslig hud oil-to-milk-scrub-madara

 

 

OLJEBASERAD ANSIKTSSKRUBB. Madara, Oil-To-Milk Scrub. Mild peeling baserad på mikrokulor av ricinolja som badar i en oljebaserad rengöring. När man masserar peelingen i ansiktet och tillsätter vatten förvandlas oljan till en lättare mjölk. Mild, men ändå effektiv och ger huden en fin ny lyster, avlägsnar döda hudceller och stimulerar hudens cellförnyelse.

Madara, Oil-To-Milk Scrub, 295 kronor >>>

 

 

 

peeling för känslig hud tata-harper-regenerating

 

LYXIG ANSIKTSPEELING FÖR DAGLIGT BRUK. Tata Harper, Regenerating Cleanser. Detta är egentligen en rengöringskräm som Tata Harper själv använder dagligen. Den är baserad på aprikoskärnemjöl och har en mild BHA-syra (beta hydroxy acid) från pilbark. Har du känslig hud rekommenderar vi inte att du använder den dagligen, men väl en gång i veckan. Återfuktar huden och ger den en fantastisk lyster och trollar bort fnas och strävhet!

Tata Harper, Regenerating Cleanser, 462 kronor >>>

 

 

 

maria_akerberg_papaya peeling

PRISVINNANDE PEELING MED PAPAYA. Maria Åkerberg, Papaya Peeling. Denna peeling innehåller enzymer från papaya, men trots det så rekommenderas den även för de som är känsliga. Den innehåller också ett ganska grovt socker, så den kan kännas lite hård först, men när man låter den masseras in i huden så smälter sockret. Doftar ljuvligt och lämnar huden len, med mindre porer och med ny lyster!

Maria Åkerberg, Papaya Peeling, 229 kronor >>>

 

 

ansiktspeeling för känslig hud estelle-thild-et-biocleanse-radiance-micro-polish

 

SKONSAM PEELINGKRÄM. Estelle & Thild, Radiance Micro Polish. Peelingkräm med mikropartiklar från silica sköter den mekaniska peelingen av huden. Polerar bort hårda ytor och fnas, utan att irritera huden. Svart fläderblomsextrakt skyddar hudens naturliga fuktbarriär och peelingen ger huden en ny och slät lyster.

Estelle & Thild, Radiance Micro Polish, 245 kronor >>>

 

 

 

 

peeling bybi-smooth-soothe-scrub

 

ANSIKTSPEELING MED ENZYMER. Bybi Beauty, Smooth & Sooth Scrub. Trots att denna peeling innehåller enzymer som kan vara ganska kraftiga, så kan även du med känslig hud använda den. Peelingen är salvaaktig och när man adderar vatten så är den lätt att massera runt i ansiktet. Hjälper till att få bort döda hudceller från hudytan och trollar snabbt fram en ny och strålande hud – redo för efterföljande produkter!

Bybi Beauty, Smooth & Soothe Scrub, 369 kronor >>>

 

 

 

Veckans fråga: Hur vårdar man överkänslig hy?