Vi älskar avokado! Gör du? En underbar liten grön filur som är både god och nyttig. Här har vi listat fem av alla goda anledningar att äta en avokado om dagen. Köp ekologisk avokado så behöver du inte oroa dig för läskiga bekämpningsmedel.

 

1. Avokado är en perfekt lagspelare.
Inte nog med att smaken är neutraliserande och kan tillföra en krämig följsamhet till såväl soppor, grytor som smoothie och glass så kan den hjälpa kroppen att ta upp karotenoider som har antioxidativa egenskaper.

 

2. Bra innehåll
Avokadon innehåller flera sorters nyttiga fetter, omega 3 och 6, samt vitaminer! En riktig näringsbomb helt enkelt. Perfekt att addera till din lunchsallad eller frukost då den också ger en långvarig mättnadskänsla.

 

3. Du skyddar din hy och ögonen längre upp i åldern
Lutein som finns i avokadon är ett ämne som är känt för att vara bra för din syn, på lång sikt kan den förhindrar åldersrelaterade synförsämringar eller andra problem.

 

4. Avokado i träningsväskan
Avokado är perfekt att äta efter ett hårt träningspass! Varför? Jo för att den innehåller stora mängder proteiner, kalium och zink, till och med mer än bananer! Det är bra eftersom det är bra för uppbyggandet och återhämtningen i din muskelmassa.

 

5. Bra för ditt kolesterol
Personer med höga kolesterolvärden kan med fördel välja avokado och välja bort produkter med högt kolesterol. Ett exempel är att istället för att bre en macka med smör, mixa en avokado eller dess kärna till en smörig massa och bre mackan med. Avokadon reducerar nämligen nivåerna av LDL-kolesterol, som är det som är dåligt för kroppen och istället öka nivåerna av HDL, som är den bra sorten.

 

Läs också:

Så får du en stenhård avokado att bli mogen på 10 minuter

Du har skurit ananas fel hela ditt liv – få perfekta skivor utan kladd

Så enkelt fixar du veganskt morotsbacon – ett måste till brunchen

 

Följ oss på Facebook för grymma nyheter om ekologisk skönhet och hållbar livsstil dagligen! >>>

 

För dig som vill läsa mer om Avokado:
Vilka är de hälsosamma effekterna av Avokado

An avocado a day keeps the doctor away