Det första du ser hos Tao Porchon-Lynch, som även kallas ”världens äldsta yogalärare”, är hennes leende. Nu kan du få ta del av hennes visdomar – 3 tips som kommer att göra dig lyckligare!

Nyligen talade Tao Porchon-Lynch om sitt förhållningssätt till livet och yoga under ett evenemang på Core Club i New York. Där talade hon om boken hon nyligen skrivit, som heter Dancing Light. Hon delade också med sig av hemligheten till hur hon kan hålla sig så livfull och pigg ännu vid 98 års ålder, vad som håller henne motiverad att fortsätta att undervisa yoga och framför allt hur hon lyckas behålla det där genuina leendet

Här är hennes 3 tips:

1. Fokusera inte på dåliga saker som skulle kunna hända
De mindre roliga sakerna kommer att inträffa i livet oavsett om du går och grämer dig över dem eller om du lever och fouserar på hur bra du faktiskt har det. Tao menar att det är bättre för dig att tänka på andra aspekter av ditt liv. ”Dina dåliga tankar kommer annars att vara i vägen för din lycka”. Tillåt inte sådana tankar komma ivägen för dig! En av de saker som påverkade Tao till att anamma dessa tankebanor var de stridspiloter under andra världskriget som levde helt utan rädsla, de hade stor inverkan på henne.

2. Sluta döma
”Se inte ner på andra”, säger Tao. Hon, återgav en berättelse hennes farbror berättat för henne om att döma en analfabetisk bonde;  ”Han kanske inte vet hur man läser, men han vet mycket mer om jorden än vad du gör, alla kan lära dig något.”

3. Möt varje dag med glädje
Följ hennes råd och berätta för dig själv att allting kommer att vara bra så fort ditt larm på morgonen ringer. ”Vakna upp med ett leende på läpparna… Okej, du kan vänta tills efter din första kopp kaffe om det är vad som krävs.”, säger hon.

Med rätt inställning går det mest att vända. Samtidigt som du såklart måste tillåta dig själv att må dåligt ibland. Alla känslor måste få komma till ytan och att må dåligt ibland kan göra att dina lyckliga stunder blir ännu bättre.


Foto: The Tao Experience
Källa: Well and Good