Just nu pågår skönhetsmässan Sthlm Beauty Week på Konstnärshuset i centrala Stockholm. Sista dagen idag onsdag – om har du vägarna förbi så rekommenderar vi ett besök! Många eko-märken är på plats – och vi hittade tre härliga naturliga trender bland utställarna. 

 

Trend 1: Lokalproducerat ekologiskt
Allt fler svenska lokalproducerade ekologiska märken vinner konsumenternas hjärtan.

Sthlm-beauty-week-grona-gredelinaGröna Gredelina var på plats med sina ursnygga produkter för både kroppen och hemmet som tillverkas lokalt i Stockholm.

Kul med lokalproducerat tycker vi! Och vi hejjar såklart på svenska LIP Organic Intimate Care som tagit fram två ekologiska oljor för underlivet: Cleansing+Moisturising Oil och Shaving+Moisturising Oil.

Sthlm-beauty-week-lip

Självklart att även snippan ska smörjas med ekologiska oljor!

 

 

Trend 2: Marockanska skönhetsrutiner 

Sthlm-beauty-week-loelle

Under de senaste åren har svenskarna verkligen tagit till sig den Marockanska skönhetstraditionen, och på mässan träffade vi både Loelle vars Marockanska oljor och tvålar funnits länge på den svenska marknaden, och relativt nya Bare Origin.

sthlm-beauty-week-bare-origin

Vem vill inte ha de här pastell-karamellerna i badrumsskåpet?!

 

Trend 3: Kosttillskott som komplement till hudvård 

 

Sthm-beauty-week-kost3

En annan trend som syntes tydligt på mässan är hur allt fler eko-märken lanserar kosttillskott som ett komplement till deras hudvårdsserier. Maria Åkerberg bjöd på en förhandstitt på deras nya kosttillskott som släpps i slutet av maj (vi lovar att hålla er uppdaterade!!), och Lindarome presenterade sin nya duo ”Arkipelag” med serum och kosttillskott med stärkande astaxanthin från svenska alger.