Varje vecka träffar vi inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips och -tricks. Den här veckan har vi träffat Andrea Brodin, en kvinna med många strängar på sin lyra! Förutom att hon är inredningsbloggare och designer som frekvent syns i Nyhetsmorgon så är hon mamma till två och väntar en tredje.

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?
– Mascara, foundation, puder och läppglans. Mina läppar är alltid torra så jag blir tokig utan läppglans eller läppbalsam.

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?
– På morgonen blir jag klar på tio minuter, jag är ursnabb och har min rutin som funkar bra. På kvällen tar det lite längre tid att ta av makeup, skrubba, på med micellärt vatten och så ansiktskräm + kroppskräm.

Har du några knep som du tycker fler borde känna till?
– Micellärt vatten är en magisk produkt. Den gör rent på djupet, tar bort all form av makeup och det enda du behöver ha med dig i rengöringsväg om man vill resa lätt.

När känner du dig som allra snyggast?
– På sommaren, ingen makeup men aningens brunbränd och med självtorkat hår.

Vilka är dina favoritmärken?
– Lumene för foundation och puder, de är helt enkelt bäst. Max Factor för mascara, Zein Obagi för hudvård, Estelle & Thild för kroppsvård och Crealine för micellärt vatten, men även Filorga har ett bra. På läppglansen varvar jag mellan massor av olika märken.

estelle-thild-900x600

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?
– Locobase Repair på Apoteket. Använder det på händer, fötter, läppar och torra armbågar. Till barnen Lumene SOS, tar bort torra, röda kinder på ett kick.

Din största skönhetsmiss genom tiderna?
– Att tro att jag är en ”guldig” person. Jag passar bäst i kalla färger, så även på kläder. Men det tog mig många många år att inse.
Vad lägger du fokus på i din make up?
– Efter en snygg bas: ögonen! Jag gillar mycket ögonmakeup men har nästan aldrig färg på läpparna.

Vad är skönhetslyx för dig?
– En ansiktsbehandling hos min hudterapeut Emelie. Jag träffade henne för två år sedan och hon har verkligen öppnat mina ögon för att det är skillnad på produkter och produkter. Hon är helt grym.

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?
– Nej inte riktigt, utan jag tar mer inspiration från när jag själv blir sminkad av proffs, de har alltid så många bra tips att komma med.

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?
– Glöm inte basen. Med en perfekt foundation får man den där ”drömhyn”.

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?
– Det är superviktigt! Äter man skräp kommer det synas i ansiktet. Jag är ett stort fan av rawfood och man ser verkligen skillnad på hyn.

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?
– Nu när jag är gravid är jag väldigt noga, i synnerhet med solskyddsprodukter och deo. Jag är en ganska medveten konsument men jag har inte gått över till ekologiskt 100 % än.

Läs också:
Min skönhet med löpargurun Petra Månström
Skönhetsredaktören Filippa Berg: “RMS Beauty är mitt favoritmärke”
Modeprofilen Caroline Sandström: “Jag har precis upptäckt Susanne Kaufmann”

Följ oss på Facebook för grymma nyheter om ekologisk skönhet och hållbar livsstil dagligen! >>>