Meny

close
Recension

Neal’s Yard Remedies Bee Lovely Hand Cream

Recension av Neal’s Yard Remedies Bee Lovely Hand Cream Recension av Neal’s Yard Remedies Bee Lovely Hand CreamRecension av Neal’s Yard Remedies Bee Lovely Hand Cream. Är du som jag en sådan som alltid har en handkrämstub med dig i väskan? Då kan jag varmt rekommendera dig att prova den här godingen! Jag vill alltid kunna smörja in händerna, framförallt nu när det börjar gå mot höst och vinter, det värsta jag vet är att känna mig torr och icke-återfuktad om just händerna. Någon som känner igen sig? Att Neal’s Yard adopterar två bin i en BeeUrban bikupa för varje Bee Lovely produkt som säljs gör inte det hela sämre. Och! Den har vunnit pris i Swedish Beauty & Cosmetics Awards 2014.

Neal’s Yard Remedies Bee Lovely Hand Cream 145 kr (klick)

Doftar lite lätt citrus, är härligt krämig och går rätt in i huden på ett kick. Silkeslena händer är resultatet av denna underbara handkräm. Väldigt dryg, räcker länge!

Betyg: 4,5

Smoothie på blåbär och rödavinbär

blabar_rodvinbarsssmoothie_hurbrasomhelst.se_4_blabar_rodvinbarsssmoothie_hurbrasomhelst.se_2__blabar_rodvinbarsssmoothie_hurbrasomhelst.se_3_

Smoothie på blåbär och rödvinbär! Älskar att kunna köra ner egenplockade bär i smoothien. Smakar så gott och gör så gott!

INGREDIENSER

2 dl frysta röda vinbär
2 dl frysta blåbär
1 stor fryst banan
2 dl fet kokosmjölk
2 dl mandelmjölk
1 msk chiafrön
1/2 dl valfritt vegetabiliskt proteinpulver, kan uteslutas
1-2 msk citronsaft

TOPPINGFÖRSLAG

Röda vinbär
Blåbär
Bipollen
Hampafrön
Jordnötssmör
Pumpakärnor
Valnötter

GÖR SÅ HÄR

Mixa alla ingredienser till smoothien i en mixer. Smaka av. Toppa med valfri topping!

Frasiga solrosbollar med apelsinsallad och valnötter

Frasiga solrosbollar med apelsinsallad och valnötterFrasiga solrosbollar med apelsinsallad och valnötterDetta mina vänner, är ett exlusivt receptsläpp från min kokbok Friendly Food (klick). Ett efterlängtat sådant vad jag förstått. För er som redan har boken, har ni provat det här? I så fall, vad tycker ni? Om inte, gör det. Det är ett av mina favoritrecept från boken. Magiskt gott verkligen.

FRASIGA SOLROSBOLLAR

Receptet ger 1 portion med 5 bollar

5 msk solroskärnor
2 msk rumsvarm kokosolja
2 msk nötsmör, t.ex mandel – eller pistagesmör
1 vitlöksklyfta
1 tsk chiafrön
1/4 tsk örtsalt
3/4 tsk spiskummin
1 1/2 msk citronsaft
1 tsk agavesirap

Pumpakärnor och solrosfrön till panering

SALLAD

2 dl blandad sallad, t.ex ruccola och babyspenat
2 körsbärstomater, skurna
1/4 röd lök, tunt skuren
1-2 msk granatäppelkärnor
1/2 filead apelsin
4-5 valnötter, grovhackade

DRESSING

1 tsk olivolja
1 tsk citronsaft
1/2-1 krm örtsalt

GÖR SÅ HÄR

Mixa solroskärnorna till ett grövre mjöl. Tillsätt sedan resterande ingredienser till bollarna och mixa till en fin, jämn smet. Låt stå i 20 minuter. Mixa lite till.

Fukta händerna i några droppar kallt vatten och forma 5 bollar. Rulla dem i pumpakärnor och solrosfrön och ställ sedan in dem i kylskåpet i cirka 20 minuter för att stadga sig.

Stek sedan bollarna gyllenbruna i kokosolja på medelvärme. Låt dom få en gyllene yta innan du vänder dom i pannan så blir dom lätta att hantera. Håll inte på att flytta bollarna så mycket och ha inte för bråttom med att vända på dom, då pumpakärnorna och solrosfröna att ramla av.

Servera med salladen och dressingen.

Smaklig måltid!

FRI FRÅN

Glutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri, utan ägg. Görs enkelt utan nötter genom att skippa valnötterna i salladen och ta ett frösmör istället för nötsmör i bollarna.

TIPS!

Dom här bollarna går också att göra i en RAW variant. Recept på det hittar du här.

LÄS OCKSÅ

Hannas stora middagsguide (klick)
Sallad med citronstekt aubergine och linskräm (klick)