Teffmjölsplättar med choklad – och jordnötskräm, banan och cacaonibs! Himlen i min mun! Hörni, gör det här receptet! Bara gör det! Många utropstecken på få ord här nu! Men ett så här gott (!) recept kräver så här många utropstecken. Jordnöts – och chokladkrämen är den krämigaste, lenaste, underbaraste någonsin. Plättarna helt saftiga, lätt fluffiga och underbara. Dreggla över bilderna, låt det vattnas i munnen, läs receptet och kör igång. Dina söndagspannkakor är serverade! Recept längre ner.

teffmjolsplattar_jordnotssmor_chokladkram_1 vegansk_chokladkram_jordnotssmor_2 teffmjolsplattar_jordnotssmor_chokladkram_2 teffmjolsplattar_jordnotssmor_chokladkram_5

TEFFMJÖLSPLÄTTAR

ger ca 15 st beroende på hur stora du gör dom

1 dl teffmjöl
1/2 msk fiberhusk
2 ägg
2 1/2 dl valfri vegetabilisk mjölk
1/2 krm äkta vaniljpulver
3/4 krm salt

Kokosolja att steka i

JORDNÖTS – OCH CHOKLADKRÄM

1 msk jordnötssmör, jag använde creamy
1/2 dl valfri vegetabilisk mjölk alt. vatten
1 msk rå kakao
1/2 tsk valfri flytande sötning, jag använde honung

TOPPING

Skivad banan
Cacaoninbs

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda alla torra ingredienserna till plättarna i en skål. Ha därefter i ägg och mjölk och vispa till en jämn smet. Låt stå och dra 5-10 minuter.
2. Under tiden gör du chokladkrämen. Blanda alla ingredienser utom sötningen i en liten kastrull. Koka ihop och ta sedan av från plattan. Ha i den flytande sötningen, låt stå på sidan för att svalna.
3. Ha i kokosolja i en stekpanna och hetta upp den till max. Sänk sedan till lägre medelvärme. Klicka i ungefär en rågad msk/plätt i stekpannan och stek gyllenbruna på bägge sidor.
4. servera plättarna med chokladkrämen, banan och cacaonibs.

Hoppas det ska smaka!

TIPS!

För veganska plättar, använd det här receptet.

FRI FRÅN

Glutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri.

LÄS OCKSÅ

6 pannkaksrecept du måste prova (klick)