Hälsosam frukost! Havregrynsgröt med stekta päron och äggsallad Hälsosam frukost! Havregrynsgröt med stekta päron och äggsalladHär kommer ett tips på en härlig och hälsosam frukost! Bovetegröt med stekta päron och äggsallad med örter. Går dessutom bra att förbereda i princip allt till den dagen innan, så om du är morgontrött är det här den perfekta frukosten för dig. Mättar fint och ger bra energi fram till lunch!

BOVETEGRÖT

1 dl boveteflingor
2 1/2 dl vatten
En nypa salt
En nypa äkta vanilj

Päron
Kanel
Kardemumma
Kokosolja att steka i

Blåbär
Hallon

Valfri mjölk till servering

ÄGGSALLAD

Valfri blandad sallad, jag hade bland annat bladspenat, mangold och ruccola
Ärtskott
Tomat
Gurka
Groddar
1-2 kokta ägg
Koriander
Persilja
Morot

DRESSING

Citronsaft
Olivolja
Örtsalt
Svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

1. Koka upp alla ingredienserna till bovetegröten i en kastrull under omrörning och låt den sedan puttra i ca 10 minuter på svag värme.
2. Koka äggen.
3. Hetta upp en stekpanna och ha i en klick kokosolja. Skiva päronen och stek dom sedan på medelvärme tills dom mjuknat. Krydda med lite kanel och kardemumma om du vill.
4. Under tiden hackar du upp grönsakerna till salladen och lägger upp dom i en tallrik. Pressa över lite citron, ringla över olivolja, salta och peppra. När äggen kokat klart skivar du upp dom och lägger dom i salladen också.
5. Servera gröten med stekta päron, valfri mjölk samt blåbär och hallon. Jag värmde mina bär men det är såklart valfritt.

Hoppas du får en fin start på dagen!