Matchakräm med stekt bananDet här receptet är ett perfekt mellanmål eller en del av en frukost. Matcha – och chiakräm med stekt banan, passionsfrukt, pistagenötter, kokos och röda vinbär.

INGREDIENSER

Ger ca 4-5 portioner beroende på hur stora man vill ha

2 dl fet, krämig kokosmjölk
3 dl valfri vegetabilisk mjölk, jag använde mandelmjölk
4 msk chiafrön
2 tsk matchapulver
1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt
2 msk havremjöl / mixade havregryn, kan uteslutas

TOPPING

Stekt banan
Röda vinbär
Kokos
Passionsfrukt
Pistagenötter

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda alla ingredienser till matchakrämen i en skål. Mixa gärna med stavmixer för att verkligen blanda ihop allt ordentligt. Låt stå i kylskåp i minst 20 min.
2. När matchakrämen blivit en stabil kräm steker du bananerna gyllenbruna i lite kokosolja. Ha gärna på lite örtsalt också, det bryter fint mot det söta.
3. Servera matchakrämen med den stekta bananen och valfri topping, förslagsvis röda vinbär, kokos, passionsfrukt och pistagenötter.

Smaklig måltid!

FRI FRÅN

Glutenfri, raffinerat sockefri, mejerifri, utan ägg. Görs utan nötter genom att skippa pistagenötterna och använda en nötfri vegetabilisk mjölk.

SE OCKSÅ

Matcha green tea coconut latte, RECEPT HÄR