Chokladpudding med jordnötssmör och jordgubbar
Chokladpudding med jordnötssmör & jordgubbar
Efterrätt, frukost, mellanmål – passar precis lika bra oavsett tillfälle. Så länge du är sugen på fantastisk chokladpudding! Jag vet inte hur det är med er, men det är i alla fall jag ganska ofta.
Ingredienser:
2 1/2 msk chiafrön
1 dl fet kokosmjölk, bara det översta lagret
1 1/2 msk vatten
2 tsk rå kakao
1 tsk agave sirap, mer efter behag, alt. annan valfri flytande sötning
Gör så här: Blanda alla ingredienser i en burk. Se till att inga chiafrön ligger på ytan utan att alla är täckta med vätska. Ställ in i kylskåpet 30-40 min tills det fått en krämig, puddingliknande konsistens. Mixa då med en stavmixer till en slät, krämig chokladpudding. Servera med jordnötssmör och jordgubbar!
Fri från: Gluten, raffinerat socker, ägg, mejeriprodukter. Görs enkelt nötfri genom att skippa nötsmöret.