Ekologisk hudvård. Brittiska Organic Pharmacy gör naturlig och ekologisk hudvård och vill gärna ses som ett pharmaceutical – alltså lite mer medicinskt företag med avancerade ingredienser. Och jag gillar flera av deras produkter skarpt.

 

Min hud; mogen och tålig, har mått helt ok av dessa produkter, framförallt av ansiktskrämen. Men jag har inte sett någon fantastisk effekt som jag har gjort med tex Madaras produkter från serien Time Miracle, eller Juice Beautys produkter från serien Stem Cellular.

Jag misstänker att ansiktsoljan och /eller gelén har varit för mycket för mig, jag har haft lite obalanserad och något tilltäppt hud under testperioden. Det kan ju också bero på att vi nu går in i en säsongsförändring, sommar har blivit höst, jag har rest mycket och då kan åtminstone min hud reagera.

 

  • Vad: Organic Pharmacy, Double Rose Rejuvenating Face Cream, 50 ml, 539 kronor. 
  • + Fin burk i genomskinlig plast – jag blev lurad, trodde det var glas! Krämen är beige/vit och doftar ganska milt av rosor när man stoppar ned näsan i burken. Krämen är fast men ändå lätt i känslan. Enkel att massera ut i ansiktet och huden blir genast återfuktad, mjuk och smidig. Innehåller nyponrosolja som är en bra anti-age-olja och även ingefära, den indiska örten gotu kola och blåbär som ska hjälpa till att ge huden lite glöd. Och visst gör den det. Men framför allt mår min hud verkligen bra av den här krämen. Den passar alla hudtyper, och det förstår jag verkligen. När jag känner mig torr, hjälper den till, och när jag är obalanserad hjälper den till att hålla balansen, så det känns som att den anpassar sig. Bibehåller framför allt fukt i huden. Detta är Organic Pharmacys bäst säljande ansiktskräm och det förstår jag också.
  • – Jag vet ju fler ansiktskrämer som ger mer glow, om det är just det man är ute efter.
  • Betyg: 4,5. 

 

  • Vad: Organic Pharmacy, Antioxidant Face Serum, 35 ml, 1 115 kronor.
  • + Fin glasflaska som innehåller en jättefin orange ansiktsolja. Den innehåller bland annat morotsolja, nyponfröolja och C vitamin. Doftar underbart av apelsinblommor! Snabb och lätt olja som rekommenderas att användas till natten. Och det gör jag gärna eftersom doften gör själva appliceringen så himla nice på kvällen. Och visst är det en fin ansiktsolja som återfuktar och mjukgör huden. Den bidrar också med fin färg.
  • – Jag tycker ibland att den har svårt att penetrera huden, lite som att den fastnar på ytan om ni förstår vad jag menar. När jag tar ansiktskrämen över, så känns det mer som att den tillsammans med krämen verkligen tar sig in i huden. När man vaknar dagen efter så känns huden visst återfuktad, men jag känner inte att det har hänt något fantastiskt med huden. Det känns också som att den egentligen inte passar min hud, jag har upplevt att huden känns tilltäppt och har sett röda prickar och blemmor i huden. Dyr.
  • Betyg: 3,8.

 

organic_pharmacy

  • Vad: Organic Pharmacy, Antioxidant Face Gel, 35 ml, 699 kronor. 
  • + Fin glasflaska som man lätt pumpar ut en lago stor klick för hela ansiktet. Serumet är halvgenomskinligt, ljust gult och ganska lätt i konsistensen, som ett tjockare serum, men inte alls geléaktigt. Doftar otroligt fräscht av citrus och apelsin. Huden tar åt sig serumet direkt och huden blir uppstramad, slät och känns otroligt mjuk. Enligt Organic Pharmacy ska den minimera porer – ja – hålla borta fria radikaler och på så sätt hålla mig rynkfri – tja – och också hålla borta avgaser och annat miljöskräp.
  • – Den torra och alltför uppstramande känslan är inte så behaglig. Jag har lite svårt att avgöra om det egentligen tillför huden något, eftersom känslan samtidigt är väldigt torr. Jag vill genast ha ansiktskrämen på efteråt och när den kommer på blir det mycket bättre. Jag har upplevt att huden har blivit tilltäppt och sett både finnar och blemmor, och det är svårt att veta om det är oljan eller gelén som helt enkelt inte lirar med min hud.
  • Betyg: 3,5. 

 

Läs mer: 

• Recension av ansiktskräm Antioxidant från Organic Pharmacy (5 i betyg!) 

 

English: These organic facial products from British brand Organic Pharmacy work really well on my mature skin. They are on the more expensive side, and if you are looking for budget alternatives, there are plenty that work just as well. These products also have a luxurious feel about them and great scents that I really appreciate.