Hallå där Tina Brunius

tina

grundare av svenska ekologiska hudvårdsmärket Dharmazone med den tångbaserade serien Möllevik och som har blivit med webshop.

Mölleviks ingredienser bygger på den västsvenska tången. Berätta hur du fick idén att göra ekologisk hudvård av den!

– Vi vet att tången använts över hela världen i mer än 3 000 år för sina läkande egenskaper och i Sverige har vi använt den för att bada läkande tångbad i flera hundra år. Varför då inte använda tången vi har i våra vatten som är riktigt rena och fina? Använda den i sin naturliga form så långt det bara går utan en massa kemiska förändringsprocesser. Så startade det och ur den tanken växte hela Möllevikserien fram.

Varför är tången så bra?

– Den är full av både vattenlösliga och fettlösliga näringsämnen som kroppen väldigt lätt tar upp. Att kroppen har så lätt att ta upp just tångens näring påstås bero på att tången i sin sammansättning som havsväxt är väldigt lik den mänskliga kroppen (som också har sitt ursprung ur havet).

Vilka är dina skäl till att skippa mineralolja, parabener och andra syntetiska tillsatser?

– Ju mer man lär sig om vad de ämnena gör med våra kroppar, vår hälsa och vår gemensamma miljö, ju mindre vill man använda dem. Vi vill skapa äkta ekologisk hudvård som är bra för både vår hälsa och vår gemensamma miljö och då blir det en självklarhet att undvika dem.

Som ganska ny entreprenör inom eko, har du mött några svårigheter?

– Vad vi upplevt som svårt med eko är att våra produkter ska konkurrera med en massa andra traditionella produkter. Det är svårt att komma ut med budskapet att våra produkterna faktiskt är äkta och innehåller det vi säger att de gör. Det tar tid och kraft att slåss mot stora företag med massor med makt som sprider vilseledande information om sina produkter. Samtidigt får vi så mycket positiv respons på våra produkter att det genererar hur mycket energi som helst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *