Hallå där Michael Linell

vd för svenska företaget Secuvie som tillverkar naturligt baserad hudvård och som i vinter öppnar webbshop på sajten.

Hur kom det sig att du startade ett företag som tillverkar hudvårdsprodukter baserade på naturligt innehåll och med en tydlig miljöprofil?

– Jag hade under en längre tid arbetat med forskarna som har tagit fram CHD-FA ur växtsyror. Substansen behövde inget stöd från kemikalier för att hålla sig effektiv och färsk och den hade inte varit i kontakt med några konstlade kemiska ämnen, så det föll sig naturligt att fortsätta på den banan. Dessutom såg vi hur bra resultat och positiva reaktioner vi fick av att använda naturliga ingredienser så som eteriska oljor i samverkan med CHD-FA på huden. Sedan är det ett plus att vi kan vara miljövänliga och ta vårt ansvar samtidigt. Med den insikten så beslutade jag att vi skulle göra allt naturligt.

Era produkter är alla baserade på den aktiva substansen CHD-FA som utvinns ur naturliga växtsyror. Vad har CHD-FA för egenskaper?

– Den har en rad mycket viktiga och bra funktioner för huden och kroppen. Detta är en mycket komplex och liten molekyl som lätt tränger ner i huden och kan verka på cellnivå och det är där den gör sitt bästa resultat. Den har egenskaper som anti-inflammatorisk, som har stor betydelse vid eksem och irriterad hud, akne, solbränd hud men också generellt för att lugna huden. Den har antibakteriella egenskaper som hjälper att hålla huden ren och är bra vid olika typer av akne, men de viktigaste egenskaper ligger i dess förmåga att jobba djupt nere i huden där den kan stimulera cellerna och dess näringsupptagningsförmåga.

“Grön” skönhet sägs stå för ca 5 % av den totala skönhetskakan i landet  –  vad tror du om framtiden för ekologisk/miljövänlig skönhet?

– Internationellt pratar man om att de närmaste två-tre åren så kommer denna marknad att växa markant. Just nu ligger Sverige lite efter så det kan ta lite längre tid. Generellt tror jag att detta är vägen framåt för de flesta då det har betydande fördelar för vår hud och för vår miljö. Framtiden ser bra ut, men vi behöver få med oss de stora spelarna och det sker nog inte fullt ut förrän det finns tillgång till naturliga ingredienser till vettiga priser. Det är i dag stor skillnad kostnadsmässigt att tillverka en kemiskt baserad produkt eller en naturligt baserad, som är dyrare.

2 comments

  1. bra och informativ intervju! vad roligt! för varje gång jag går in på den här bloggen blir jag mer och mer övertygad om att den kommer spela en viktig roll i framtiden för grön skönhet.

    keep it up!

  2. Tack! Kul att du läser och delar med dig. Feedback gör att man tycker att det blir extra roligt att skriva :) Ha det gött! /Hannah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *