Hallå där Marianne Tromborg

Skärmavbild 2015-03-27 kl. 18.52.02

vd och grundare av danska skönhetsföretaget Tromborg som strävar efter naturliga produkter.

Alla har fått dille på mineralbaserad makeup – kan vi inte reda ut vad det är – egentligen?

– Tromborgs Mineral Foundation är tillverkat av 100% mineraler och består av till exempel fint krossad zink, kisel och kaolin. Mineralerna är helande för huden och har ett inbyggt naturligt solskydd. De ger en fantastisk och naturlig look och är enkelt att fördela på huden med en stor kabukiborste.

Det verkar råda en del förvirring – all mineralbaserad makeup är ju inte helt naturlig?

– Du har rätt. Mineralmakeup är en fantastisk trend men man ska titta ordentligt på ingredienslistan eftersom en del tillverkare inte enbart håller sig till mineraler då det är ganska dyrt att producera. Men vi älskar simplicity och håller oss till 100% rena mineraler.

Flera av era produkter är ekologiska och certifierade enligt ECOCERT. Är det svårt att utveckla ekologisk makeup med tanke på hur lite det finns på markanden?

– Största anledningen till att det inte finns flera produkter på marknaden har nog med att göra att det dyrt att producera och att råvarorna nästan är dubbelt så dyra. Men det handlar inte enbart om ekologi utan om produktutveckling. Vi på Tromborg älskar att våra örter är odlade här i närområdet så att vi kan ha kontroll över våra produkter ändå från jorden till maskinerna. Och när vi tillverkar alla produkter här i Danmark är vi själva med i processen. Vi har bara ekologiska ingredienser när kvaliteten är den bästa. Tack och lov finns det många ekologiska ingredienser i dag av högsta kvalitet. Vi har valt att inte ECOCERT -märka våra produkter, utan endast ingredienserna. Anledningen är att vi anser att certifieringarna inte är tillräckligt stränga. ECOCERT kräver till exempel enbart 10 % ekologiskt innehåll och vi ligger på ett mycket högre procenttal på de flesta av våra produkter. Vår eyeliner är 95% ekologisk och de sista 5% kommer från rena mineraler.

Varifrån får du inspiration att skapa makeup och samtidigt se till att den right on trend?

– Jag är ganska hopplös eftersom jag ägnar all min tid åt att utveckla produkter som jag alltid önskade mig som professionell makeupartist- och så vips så är produkterna plötsligt trendiga! Jag hämtar inspiration från min vardag, det kan vara ett konstverk jag ser eller en bok jag läser. Det kan vara en vintage klänning, eller ett tygstycke med fantastisk struktur som inspirerar mig till en ny färg.

Du har precis tagit fram ett ekologiskt läppstift. Vad väntar härnäst för Tromborg?

– Vi kommer bland annat med en ny mineral concealer som är helt naturlig, och vi har äntligen knäckt koden och kommer med en mascara som lever upp till de krav jag som makeupartist har. Det har tagit tid att utveckla den, och den kommer i april nästa år. Håll ut!

One comment

  1. Hej,

    Är så besviken på detta märke! Ögonskuggorna som ska vara 100 % naurliga och utan konsereringsmedel, innehåller både methylparabener och propylparabener och andra ingredienser som absolut inte kan räknas som naturliga!! Och att inte uppge ingredienser i produktena på hemsidan och påstå att dom är så naturliga och ekologiska för att sedan se både det ena och andra i produkten är absolut inte okej!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *