Hallå där Anna Diec

som sedan 2006 driver webbutiken softskin.se, som specialiserat sig på ekologisk hudvård och som precis stylat om webbutiken.

Hur kom det sig att du startade en ekologisk beautyshop på nätet?

– Redan som liten fick jag eksem som har krävt mycket vård. När jag märkte att det hjälpte med naturliga produkter tyckte jag också att det var svårt att hitta trygga och högkvalitativa produkter att köpa från ett och samma ställe. Så då fick jag idén om att starta en webbaserad shop där hela sortimentet består av noggrant utvalda produkter som uppfyller de kriterier som SoftSkin.se i dag har.

Du har en bakgrund inom läkemedelsbranschen, var det där ditt intresse för ingredienser väcktes?

– Ja, det var under 2005 som jag jobbade med just krämer och salvor och det var då alla frågetecknen dök upp. Frågor som: Hur kan det vara så stora prisskillnader på samma typ av hudvårdsprodukter? Varför fungerar vissa produkter bättre än andra? Vad har ingredienserna i en kräm för funktioner?

Till nyfikna nybörjarkonsumenter – vilket är ditt främsta argument för att välja eko?

– Det är både bättre för hälsa och miljö. Huden är ett stort organ som absorberar det mesta vi ”kletar” in vår kropp med. Så om vi bryr oss om vad vi äter, bör vi bry oss lika mycket om vad vi lägger på huden.

Vilka är dina storsäljare?

– Smink: Santes mascara (159 kr). Det är jättesvårt att hitta en ekologisk mascara som inte kladdar, smular, lägger sig under ögonen, tål lite regn, ger volym och som är prisvärd! Denna mascara uppfyller alla ovannämnda krav. Hudvårdande ansiktsprodukter: Sukís exfoliating cleanser (285 kr). Man kan tycka att en ansiktsskrubb inte ska kosta så mycket, men faktum är att den är dryg och att det verkligen ger resultat som överväger priset. Många som provat vägrar att använda något annat. Hårvård: Santes brilliant care balsam (95 kr). Det här är ett drygt balsam som gör håret fantastiskt mjukt och glansigt. Ekologiskt och prisvärt.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *