Det är varmt här och man är inte speciellt sugen på tung mat. En av de första kvällarna blev det en vattenmelon sallad med stora röda tomater, mynta, picklad rödlök, chili, havssalt och vispad feta ost.

Jag vispar fetaosten med fet yoghurt.

 

Vispad feta

2 dl fet yoghurt

2 dl mjuk fetaost

Mosa ihop allt med fingrarna och vispa sen med en el visp.

Klart!

 

Whipped feta cheese

2 dl of whole fat yoghurt

2 dl of soft feta cheese

Use your hands to soften the cheese into the yoghurt before mixing it with a hand mixer to make it creamy.


Vatten melon sallad

1 halv vatten melon

1 stor mogen tomat, oxhjärta är bäst

2 mynta kvistar som du hakar tunnt

1 tsk havssalt

1 1/2 tsk chili flakes

2 msk kallpressad oliv olja

1/2 dl rostade solrosfrön

1 lime både juicen och zest

Och den vispade fetan.

Skär upp melonen i kuber och tomaten i tunna skivor. Lägg upp allt på ett stort fat avsluta med den hakade myntan och allra den vispade fetan.

Perfekt lunch i värmen.

 

Watermelon salad

Half a watermelon

1 large ripe tomato, oxheart is best

2 steams of mint

1 tsp sea salt

1 1/2 tsp chilli flakes

2 tbs cold-pressed olive oil

1/2 dl roasted sunflower seeds

1 lime both juice and zest

And the whipped Fetan .

Cut the melon into cubes and the tomato into thin slices. Mix it all on a large plate and finish with the cut up mint and the whipped fetan .

Perfect lunch in the heat.

Evernote Camera Roll 20160719 122727