Blommor och örter

Blommor och örter förvarar jag i en plast låda med fack från Granit. Lite papper i för att få bort fukt som skadar bladen.

Super praktisk när jag ska iväg på uppdrag och passar in i kylen.

Blommorna kan man odla själv eller beställa från Tobias eller Sorunda.

Gräslöks blommor, gurkört och blom krasse är perfekta att ha hemma i krukor eller i rabatten.

IMG_1011

 

Smaksättare

Några av mina favorit smaksättare att jobba med är torkade blomkåls blad, rökt vitlök, rökt paprika pulver, rostat ris, ingefära, råa kakao bönor och zumac.

När jag tillreder växt baserade rätter vill jag lyfta fram plantans smak. Jag delar upp en tallrik och kryddar de olika råvarorna/rätterna olika. Om man inte gör det tycker jag allt smakar samma och vissa smaker försvinner helt.

En del av måltiden kanske är rökt, en sur, söt osv. När man sen äter allt tillsammans känner man de olika råvarorna bakom smaksättarna.

Det är lite som att klä sig, Du vill behålla karaktären hos en individ, lyfta fram den personliga smaken och inte dölja det unika bakom det självklara.