Meny

close
Livsstil

Dags för mig att gå vidare.

Tänk va, nu har jag bloggat här på Naturligt Snygg i sex år. Vilket har varit fantastiskt kul och fyllt med glädje.

Oj vad tiden har går fort!!

Men nu har förändringens vindar blåst, och jag kommer inom kort kliva in i ett nytt spännande koncept, och snart kommer jag att finnas på en helt ny plattform.

Jag vill tacka alla min helt fantastiska följare som varit med mig under den här tiden. Så oändligt glad över att jag nästan känner en del av er, trots att vi inte träffats IRL.

Och stort och innerligt tack för allt er engagemang i mina inlägg.

Jag hoppas att ni kommer att kika in i den nya plattformen, som jag snart kommer att berätta allt om via min Instagram.

Om du inte följer mig där så kika in på @asa_waak

Där når ni mig också såklart via DM.

All kärlek och en stor kram till er alla. 🫶🏻

Livsstil

Så här gör jag min kallpressade juice.

Jag får massor av frågor om vad är kallpressad juice är och vilken kallpress jag använder.

Tänkte reda ut lite av begreppet nu.

Så här hänger det ihop.

När man kallpressar juice så mals grönsaker och frukt ned i ett slags kvarnsystem, med lågt varvtal för att långsamt pressa och vrida ur saften, vilket gör att fler näringsämnen bevaras i den pressade juicen. Dessutom så blir hållbarheten blir betydligt längre.

Kallpressad juice håller sig i kylen ca 2-3 dagar.

Åsa Waak

De flesta har vanlig råsaftcentrifug hemma. Där rivs frukten och grönsakerna sönder genom en slags rivjärn som roterar i hög hastighet. Ett högt luftryck och kraftig värme uppstår tyvärr då och en del av näringsämnena försvinner.

En stor fördel är dock att man kan hitta massor av billiga och bra varianter på marknaden. Och för dom som inte använder sin juicer så ofta är just råsaftcentrifug ett sätt att föredra.

Jag köpte min kallpress för många år sedan  och använder den i princip varje dag. Den var dyr i inköp, men med tanke på att den är så väl använd går som en klocka år ut och år in så är jag jättenöjd med mitt inköp.

Åsa Waak

Ett filter gick sönder för ett par år sedan. Jag kontaktade företaget och några dagar senare hade dom skickat ett nytt utan extra kostnad. Det kallar jag service!

Här hittar du min kallpress.

Åsa Waak

Dagens gröna innehåller: Ett stort fång grönkål, en färsk gurka och två citroner.

Om du  dessutom tillsätter lite fett , typ en matsked olivolja räcker, i din juice så tillgodogör du dig näringsämnena mer effektiv.

Mumsa gärna på lite jordgubbar till den här fantastiska drycken! Smakerna tillsammans är näst intill perfekt.

Kommer du ihåg att grönkål innehåller massor med näringsämnen bl.a glukosinolater som hjälper din lever att fungera bättre. Just näringsämnet glukosinolater aktiverar nämligen utrensande enzymer i levern.

Inte nog med det, den är också fulladdad av K-vitamin som stärker blodkärlen och ser till att blodcirkulationen är på topp.  Och som du vet så med pigg cirkulation kommer pigg hud !

Ett inre skönhetsmedel borde man nog kalla grönkålen för.

Livsstil

Grönkål för fegisar.

Okej jag fattar, alla tycker INTE om grönkål!

Nu har du chansen att lära dig hur man trollar bort den gröna smaken, som många upplever som ett hinder med att dricka gröna juicer.

Här har jag börjat med att kallpressa broccoli och grönkål….Bredvid mig har jag några som är något skeptiska till denna fantastiska dunder-juice.

Ok gör då så här, släng ned 1 skalad kiwi, en banan och ca en dl neutral yoghurt i mixer och mixa ihop med den kallpressade juicen.

Är man riktigt feg så kan man smaka av med en matsked honung.

Ok, känner du dig peppad för att göra ett försök!?!