Jag har rotat lite på nätet och hittat ytterligare några svenska märken som tillverkar naturlig hudvård. Med bas i Lappland gör Ljung sin biologiska hudvård. Kroppsvården innefattar allt från hand- och fotcreme, deo till en hårinpackning med bland annat olivolja och kokossmör som verkar otroligt lockande… Tina och Erika heter tjejerna bakom märket Ljung som även innefattar ansiktsprodukter, herr- och babyprodukter. De har även en hudvårdssalong i hemorten Sorsele. Dit hade jag gärna åkt. Här kan du läsa mer.

MiaFrid för Rapsodine klassas ofta som naturligt, men samma tillverkare gör även avfettare, glykol, spolarvätska och bilrengöring bland annat. Och det känns inte alls lockande… Men produkterna är hyfsat rena, innehåller dock phenoxyethanol.  Här kan du kolla in produkterna.

Här är sajten för dig som vill blanda dina egna grejer. Sanna of Sweden heter företaget som säljer olika oljor, eteriska oljor, förpackningar och bascremer. Här kan du läsa mer och beställa produkter.

Örtblomman är en svensk klassiker. Deras egentillverkade hudvård från Hälsingland är redan älskad av många. Jag har inte testat ännu, men är så klart lite sugen. Många som lider av eksem, psoriasis och acne har skrivit fina betyg om många av salvorna på sajten.  Här kan du läsa mer och spana in deras produkter.