Naturliga foundations. Foundation overload? Tja, jag har tydligen lyckats samla på mig några… Det är väldigt svårt att ge er råd om foundations när det gäller nyanser, men här kommer en kort resumé när det gäller hur de känns overall, hållbarhet, täckning osv. Från vänster:

1. Living Nature, Soft Lights Illuminating Tint, Day, 30 ml, ca 180 kronor. Trevlig  pumpflaska. Lös konsistens. Skimrar väldigt mycket! Denna är också ganska mörk i färgen, och passar mig endast på sommaren – och då är jag ändå inte så himla sugen på flytande foundations. Men jag har testat att blanda den ett par gånger med matt foundation och det går bra. Funkar alltså till fest, skulle jag säga. Inget måste. Betyg: 3.

2. Nvey Eco, Organic Moisturizing Fluid Foundation, 514, 30 ml, 385 kronor. En av mina absoluta favoriter. Lite moussekänsla, och hyfsat fast konsistens. Att betrakta som en skyddande ansiktscreme som även funkar ovanpå olja/serum/dagcreme. Täcker ojämnheter, snyggar till hudtonen och gör dig snygg! Jag känner mig absolut trygg med denna och kan alltid lita på att det blir ett bra och hållbart resultat. Med foundationborste blir det allra snyggast. Har svårt att se mitt liv utan denna. Värd alla pengar! Betyg: 5. 

UPPDATERAT: Denna heter numera Moisture Rich Foundation och nummer 514 motsvarar Cool Natural.

3. Origins, Stay Tuned Balancing Face Makeup, Bare, 30 ml, ca 200 kronor. Inte helt naturlig och innehåller tyvärr dimethicone som är en typ av silikon. Funkar riktigt bra, är ganska tunn i konsistensen, och ger en lagom täckning, om jag minns rätt – det var ett tag sen jag använde den 🙂 Inget jag köper igen, men en bra övergångsprodukt för dig som vill testa grönt. Minns att jag tyckte denna var lik min konventionella favorit, Superbalanced Makeup från Clinique – och den var min favorit 2009. Betyg: 3,5.

ekologisk foundation

 

4. 100 % Pure, Healthy Skin Foundation With Super Fruits SPF 20, Cream, 30 ml, ca 300 kronor. Detta är en matt foundation som innehåller både titandioxid och zinkoxid som ger bra solskydd, men också väldigt bra och typ full täckning. Bra hållbarhet, jättefina ingredienser – enbart naturliga sådana, och en bra pumpflaska. Ganska mastig och tjock konsistens. Finishen på huden blir också riktigt fin och fräsch. Just denna nyansen är något för ljus för mig, så jag kommer absolut att haffa Peach Bisque när tillfälle ges! Betyg: 4,5. 

5. Maria Åkerberg, Foundation Glow, 30 ml, ca 295 kronor. En foundation som innehåller “ljusreflektorer”, som jag misstänker är mica, som ger snyggt glow som ser fräscht ut. Ganska lös konsistens. Nyansen är universell och passar nästan alla och ska anpassa sig efter hudens ton, men jag tycker nog att den är något för mörk för mig nu under vintern. Denna får bli min sommarfoundation, då passar det bättre med glow. Och jag misstänker att jag blandar ut den med en spf-creme. Betyg: 4.

6. Organic Glam, Luminous Antioxidant Foundation, 40 ml, ca 350 kronor. Inte heller så naturlig som den vill utge sig för att vara – läs mer här. Men den funkar jättebra. Mjölkig konsistens. Ger fin och snygg täckning, jämnar ut hudtonen, snyggar till alla ojämnheter och ger en snygg och fräsch finish. Kommer dock inte köpa en ny när denna tar slut. Om de inte rensar upp bland ingredienserna. Betyg: 3,5.

7. Josie Maran, Argan Illuminizer, 30 ml, ca ca 210 kronor. Min flaska är en resestorlek. Jag fattar inte varför jag går på det är med glow och tint och illuminizing? Jag använder det kanske två gånger per år? Denna innehåller dessutom flera typer av silikoner samt phenoxyethanol… Men den var ju söt! 🙂 Funkar bra att blanda i en vanlig foundation, men man kan också dutta lite strax under ögonbrynet som en highlighter samt på kindben och vid näsroten. Betyg: 3,5.

 

 

English: Here is my collection of natural foundations. Three of them are not really natural; Origins, Organic Glam and Josie Maran and they are not welcome back. Niether is Living Nature that has to much shimmer in it.  The one from Maria Åkerberg works best during summer for me. The best? Nvey Eco – no doubt about it. But I’d also like to try a darker shade from 100 % Pure!