Detta är en konjaksvamp som används för att rengöra huden. Svampen är egentligen en växtnöt som är 100 % naturlig och som kommer från en växt som heter konnuyaki. Från växten görs en slags tofuliknande maträtt som äts i Japan, och i Kina gör man till exempel tvättsvampar av växten.

Dessa svampar är stenhårda, men när man löser upp dem i vatten blir de mjuka och kan användas för att rengöra ansiktet. De är tydligen bra på att balansera hudens pH-värde, döda bakterier, och är extra bra för hud med atopiskt eksem.

Här kan du läsa mer om just denna konjakssvamp, Organic Konjac Sponge. Jag ska testa denna ett tag och återkommer så klart med rapport.

Jag har sett att det dyker upp konjakssvampar på olika håll, men jag antar att det också finns imitationer i syntetiska material. Det känns ju extra bra att detta är en produkt som är helt nedbrytbar och att när den inte längre funkar så bra kan man slänga den med gott samvete.

English: Natural konjac sponges from Japan, China and India are the latest craze among beauty buffs. I’ll be trying out this 100 % natural sponge to see if it will make my skin glow – as it promises!