Det här är en efterlängtad produkt. Den är svensk, 100% naturlig, har naturlig spf och den är också riktigt bra. Hälsa på flytande foundation från Smashit, bördig från Jönköping. Finns att köpa i Smashits egen webbshop.

  • Vad: Smashit Hydrating Fluid Foundation, i nyansen Vanilla,  50 ml, 279 kronor.
  • + Skön konsistens, inte för lättflytande, utan en aning seg så att den inte sticker iväg. Jag använder pensel för att fördela i ansiktet och det fungerar alldeles utmärkt. Cremen går in bra i huden, och det är lätt att arbeta med den, den “fastnar” inte direkt utan man kan dutta på med penseln för att fördela den bra. Täckningen är mellan, den täcker alltså mer än en färgad dagcreme men mindre än de mest täckande foundations. Och jag gillar det. Den jämnar helt enkelt ut hudtonen, ger en bra naturlig täckning, det ser inte spacklat eller igenmurat ut, och den har bra hållbarhet. Jag pudrar alltid efteråt för att fixera eftersom jag blir blank av denna. Den känns väldigt bra på huden, den känns inte som att man har en massa konstiga grejer i ansiktet, utan mer som en vårdande creme. Flaskan med pump doserar bra mängd. Gillar också att den är doftfri. Nyansen är i det närmaste perfekt för mig.
  • – Den är vattenfast (vilket säkert är bra för de som svettas eller behöver vara mejkade i besvärliga förhållanden) men det gör att cremen känns en aning seg och gummilik. Jag har svårt att tvätta bort den från händerna och borsten. Pumpen rinner så flaskan ser lite solkig ut ganska snabbt. Jag använder inte foundation dagligen så 50 ml känns lite over-kill för mig, men det är säkert praktiskt för de som är storkonsumenter.
  • Betyg: 4

English: Swedish brand Smashit has produced a 100% natural liquid foundation that is waterproof and has built in spf. It’s really good , easy to work with, evens out the skin tone and gives a natural, not too covered  finish.